Δεν φεύγουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί από τη Λιβύη



Ιανουάριος 23, 2020. 09:46

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν να συμβουλεύουν την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας της Λιβύης, υπό την ηγεσία του Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Αυτό ανακοινώθηκε στην Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.


«Έχουμε μια  στρατιωτική ομάδα στη Λιβύη που προσφέρει εκπαίδευση και συμβουλές. Υποστηρίζουμε στους αδελφούς της Λιβύης στον τομέα της κατάρτισης και συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις», δήλωσε.


Στις 20 Ιανουαρίου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα στέλνει μόνο στρατιωτικούς συμβούλους και εκπαιδευτές στη Λιβύη.


Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης στην Τρίπολη υπογράφηκε στις 28 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη. Προβλέπει την αποστολή συμβούλων κατάρτισης στις δυνάμεις της Τρίπολης. 


Ωστόσο, στις 5 Ιανουαρίου, ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης την αποστολή τουρκικού στρατού στη Λιβύη, λέγοντας ότι τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν «δράσεις συντονισμού» καθώς και τη διαφύλαξη της «ασφάλειας της νόμιμης κυβέρνησης».


--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr