Ο πρόεδρος της Αλβανίας απαντά στον Χαμενεΐ για την «χώρα του κακού»





Ιανουάριος 9, 2020. 08:57

Σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έχουν κορυφωθεί από τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε ότι το Ιράν πρέπει να σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες προς όφελος της ειρήνης.



Απαντώντας στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, καθώς αποκάλεσε την Αλβανία 'χώρα του κακού’, ο Μέτα είπε ότι η Αλβανία δεν είναι μια διαβολική χώρα, αλλά μια δημοκρατική που υπέφερε από μια πρωτοφανή διαβολική δικτατορία (εννοώντας την κομμουνιστική περίοδο της χώρας).


Ο Αλβανός πρόεδρος δήλωσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ιερά, και η απόφαση της Αλβανίας να φιλοξενήσει μέρος της ιρανικής αντιπολίτευσης- (τους Μουτζαχεντίν), ήταν ανθρωπιστική ενέργεια για αυτούς που εγκατέλειψαν το καθεστώς της Τεχεράνης.


Ο Μέτα, χαρακτήρισε τις επιθέσεις με πυραύλους στις αμερικανικές βάσεις του Ιράκ ως προκλητική  και επικίνδυνη πράξη, προσθέτοντας ότι η Αλβανία παραμένει αφοσιωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες.


«Η Αλβανία δεν είναι μια διαβολική χώρα, αλλά μια δημοκρατική χώρα που υπέφερε από μια πρωτοφανή διαβολική δικτατορία ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επί δύο δεκαετίες η Αλβανία παραμένει προσηλωμένη, μαζί με τις άλλες χώρες,  στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και κάθε πράξη που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο», λέει ο Μέτα.


shqiptarja.com

-

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr