Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020

Λιβύη: Ο Σαλαμέ και ο Έλληνας ΥΠΕΞ συμφωνούν να σταματήσουν οι μάχες και να αρχίσει διάλογοςΟ απεσταλμένος του ΟΗΕ, Γκασάν Σαλαμέ (δ) συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νικόλαο Δένδια στις Βρυξέλλες, 10 Ιανουαρίου 2020 (Αποστολή ΟΗΕ)

Ιανουάριος 10, 2020. 21:46

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στη Λιβύη, Γκασάν Σαλαμέ, συζήτησε την Παρασκευή, στο περιθώριο μιας συνάντησης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Δένδια ‘τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη’, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.Η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη ανέφερε ότι ο Σαλαμέ και ο Δένδιας συμφώνησαν για την «ανάγκη να σταματήσουν οι μάχες και να επαναληφθεί αμέσως η πολιτική διαδικασία», σύμφωνα με μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στη σελίδα της στο Facebook.


Νωρίτερα σήμερα, ο Σαλαμέ ανακοίνωσε ότι είχε στείλει δύο επιστολές στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ και στο Προεδρικό Συμβούλιο στην Τρίπολη, για να συζητήσουν, ανοίγοντας πολιτικό διάλογο πριν από το τέλος αυτού του μήνα. 

Επανέλαβε την υποστήριξή του  στην κατάπαυση του πυρός και ζήτησε από τους Λίβυους ηγέτες να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


 Σήμερα, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ένωσης, συζήτησαν για την κατάσταση της Λιβύης, με στόχο «να πιέσουν για μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, η οποία θα δημιουργήσει το κλίμα για έναν πολιτικό διάλογο μεταξύ των πλευρών στη Λιβύη».


alwasat.ly


--
Α.Β.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr