Η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας ανησυχεί με την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία



Φεβρουάριος 22, 2020. 21:08

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, αναφέρει ότι οι ειδικοί της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας παρακολουθούν με ανησυχία την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας για την κατάσταση στην συριακή πόλη Ιντλίμπ.



Το πρακτορείο επικαλείται τις ανησυχίες εκπροσώπου της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας με αφορμή ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδειξε ικανοποιημένος από τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα και είναι πιθανόν να προβεί σε στρατιωτική επιχείρηση στην αναφερόμενη περιοχή της Συρίας.


Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου, «αυτό είναι το χειρότερο σενάριο».


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεν έχει λησμονηθεί η κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία το 2015 και τα επακόλουθα με την απαγόρευση της πώλησης πακέτων διακοπών στην Τουρκία. 


Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για την τουρκική τουριστική βιομηχανία καθώς ξενοδοχεία στην Αττάλεια δεν άνοιξαν καν, ή άλλα δούλευαν υποτονικά κατά τη διάρκεια της σεζόν.


Οι Ρώσοι τουρίστες είναι επιφυλακτικοί, ενθυμούμενοι την κατάσταση που δημιουργήθηκε το 2015 και ανησυχούν για νέα ένταση μεταξύ των δύο χωρών και ως συνέπεια, ενδέχεται να έχει την απώλεια των χρημάτων τους για κρατήσεις.

--