Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Τίρανα δημοσιεύει τις δηλώσεις Ράμα στη Μόσχα



Φεβρουάριος 27, 2020. 18:03

Η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ, δημοσίευσε στο Twitter τις απόψεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Η Κιμ δημοσιεύει τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας καθώς και τη ‘διόρθωση’ του Ράμα, σύμφωνα με την οποία, η Αλβανία δεν ευθυγραμμίζεται με τους μεγάλους συμμάχους, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ επειδή είναι εξαναγκασμένη, αλλά κατόπιν επιλογής της.


Λαβρόφ: «Δεν μπορούμε να αναπτύξουμε [διμερείς] σχέσεις τόσο έντονα όσο μπορούμε…αλλά ο κ. πρωθυπουργός ανέφερε τις υποχρεώσεις της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Ιδιαίτερα ως σύμμαχός της.


Γνωρίζουμε τις προθέσεις της Αλβανίας να ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ … Πιστεύω ότι η Αλβανία μπορεί να είναι ένα από αυτά τα παραδείγματα, όταν οι υποχρεώσεις τους παρεμποδίζουν την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων,  το αμοιβαίο επωφελές εμπόριο, τις επενδύσεις  και τις οικονομικές σχέσεις, συνεργασία…»


Ράμα: «Θα γράψω στο βιογραφικό μου σημείωμα ότι κάποτε διόρθωσα τον κύριο Λαβρόφ. Δεν είναι υποχρέωση, είναι επιλογή. Δεν είμαστε στην ίδια γραμμή με τους μεγάλους συμμάχους με ΝΑΤΟ ή την ΕΕ διότι είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά γιατί το επιλέξαμε…
Κανείς δεν μας χρωστάει. Έχουμε επιλέξει και είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε σε αυτήν τη μεγάλη οικογένεια».
--