Οι Ορθόδοξοι ηγέτες παροτρύνουν το Μαυροβούνιο να σεβαστεί την εκκλησιαστική ιδιοκτησία (Βίντεο)



Φεβρουάριος 27, 2020. 15:54

Την κανονικότητα της Εκκλησίας υποστήριξαν οι συμμετέχοντες στη διακοινοτική Ορθόδοξη Συνάντηση στο Αμμάν, τόσο για το Μαυροβούνιο όσο και για την Βόρειο Μακεδονία, σύμφωνα με δήλωση που ετέθη και εγκρίθηκε στο τέλος της συνάντησης.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βέτσερ» των Σκοπίων, οι αντιπροσωπείες συναίνεσαν ότι το ζήτημα της Εκκλησίας στη Βόρειο Μακεδονία πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου εντός της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και αυτό είχε την πλήρη υποστήριξη των συμμετεχόντων.


Σχετικά με το εκκλησιαστικό πρόβλημα του Μαυροβουνίου, οι θρησκευτικές αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στη συνάντηση κάλεσαν τις αρχές να σεβαστούν και να υποστηρίξουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας.


Στη συνάντηση στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, συμμετείχαν τέσσερις τοπικοί επικεφαλής 15 τοπικών εκκλησιών.


Εκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ο οποίος έδωσε την έναρξη της συνάντησης, συμμετείχαν ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας Ροστοφσλάβ, καθώς επίσης και ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος.








--