Τουρκία: Κι άλλος δήμαρχος παύθηκε- συνελήφθησαν διαμαρτυρόμενοι



Μάρτιος 23, 2020. 20:22

Κατόπιν απόφασης του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο εκλεγμένος με το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, στο Μπατμάν.



Πρόκειται για τον Μεχμέτ Ντεμίρ που προστέθηκε στον κατάλογο των  Κούρδων δημάρχων που το τουρκικό καθεστώς τους ξηλώνει από τη θέση που έχουν εκλεγεί, μια τακτική που ακολούθησε μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα.


Στη θέση του τοποθετήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ένας διαχειριστής, όπως σημειώνεται.

Την  παύση του δημάρχου ακολούθησε διαμαρτυρία των δημοτών, τους οποίους οι τουρκική αστυνομία διέλυσε, ενώ συνελήφθησαν 16 δημότες από τους διαμαρτυρόμενους.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα του Μπατμάν η τουρκική αστυνομία εισέβαλε σε κατοικίες 12 πολιτών, μεταξύ αυτών και του δημάρχου του Μπατμάν.


Οι δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας ειδικών επιχειρήσεων έχουν λάβει εκτεταμένα μέτρα μπροστά από το Δημαρχείο, ενώ η βουλευτής Αϊσέ Ατζάρ Μπασαράν που εκλέγεται στο Μπατμάν με το HDP ήρθε μπροστά στο δημαρχείο και έκανε δηλώσεις, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr