Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση, εξαφάνισαν τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ


φωτό από την τουρκική gozlemgazetesi.com


Μάρτιος 16, 2020. 16:46


Οι εσπευσμένες αγορές βασικών αγαθών των Τούρκων πολιτών  όπως έγινε στην εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού την Τετάρτη στην Τουρκία, δείχνει ότι οι πολίτες της χώρας δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση, σημειώνει ο αρθρογράφος Εμίν Τσολασάν.Ο συντάκτης αναφέρει για «επίθεση καταναλωτών σε παντοπωλεία, μπακάλικα και φαρμακεία «Τα ράφια στην αγορά έχουν αδειάσει, ο αέρας του πανικού έγινε καταιγίδα, τα αποθέματα στις αποθήκες σχεδόν λεηλατήθηκαν», σημειώνει ο αρθρογράφος.


Προσθέτει: «Δεν υπάρχουν σχεδόν ζυμαρικά, ρύζι, ρεβίθια, τσάι, ζάχαρη,όσπρια, χαρτί υγεία, χαρτοπετσέτες στη χώρα. Όλα πήγαν στα σπίτια. Φοβερός πανικός!»


«Υπάρχει μια πολύ σαφής εξήγηση για όλα αυτά- η δυσπιστία προς την κυβέρνηση. Λίγη ώρα μετά την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση κορωνοϊού, οι άνθρωποι έσπευσαν να αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ. Πρώτα από όλα, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση της υγείας, αλλά, ο μόνος λόγος είναι ότι δεν θέλουν να λιμοκτονήσουν», γράφει ο Τσολασάν.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr