Υπό ρωσική παρακολούθηση το αμερικανικό αντιτορπιλικό Porter στον Εύξεινο Πόντο



Απρίλιος 13, 2020. 21:44

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας παρακολουθεί από κοντά αμερικανικό αντιτορπιλικό που εισήλθε στον Εύξεινο Πόντο, τη Δευτέρα 13 Απριλίου, όπως ανέφερε το ρωσικό κέντρο διαχείρισης της Άμυνας.



«Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας συνοδεύει το αντιτορπιλικό του Αμερικανικού Ναυτικού USS Porter (DDG 78), που εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 13 Απριλίου 2020.


Οι δυνάμεις και οι υπηρεσιακές μονάδες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας παρακολουθούν τις ενέργειες του πλοίου του ναυτικού των ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κέντρο διαχείρισης της άμυνας.



Σύμφωνα  με τη διοίκηση του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό ‘Porter’ στάλθηκε στον Εύξεινο Πόντο στο πλαίσιο των επισκέψεων σε χώρες εταίρους στην περιοχή για να εξασφαλίσει την ασφάλεια στη θάλασσα.


Η IZVESTIA σημειώνει ότι η βάση του αντιτορπιλικού Porter βρίσκεται σε αμερικανική βάση στην Ισπανία.


Το πλοίο είναι κατηγορίας Arleigh Burke και είναι εξοπλισμένο με το σύστημα πυραυλικής άμυνας Aegis και διαθέτει πυραύλους κρουζ Tomahawk.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr