Η Αίγυπτος κατέστρεψε 3000 σήραγγες στα σύνορα με τη Γάζα



Μάιος 5, 2020. 19:58

Η Αίγυπτος έχει καταστρέψει περισσότερες από 3.000 σήραγγες κατά μήκος των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας τα τελευταία πέντε χρόνια, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού στρατού Ταμέρ αλ Ριφάι.


Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό αιγυπτιακό ειδησεογραφικό κανάλι Extra News, είπε:

«Το 2015, η [αιγυπτιακή] κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει ζώνη προστασίας κατά μήκος των συνόρων [με τη Λωρίδα της Γάζας]. 


Αυτές οι σήραγγες χρησιμοποιήθηκαν για να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου, με τη διείσδυση τρομοκρατών, του λαθρεμπορίου όπλων, πυρομαχικών, αγαθών, ναρκωτικών και οχημάτων. 

Καθορίσαμε νέα ενδιάμεση ζώνη μεταξύ των συνόρων σταδιακά, επειδή οι κάτοικοι έπρεπε να μεταφερθούν. Για την μετεγκατάστασή τους  έχουν λάβει αποζημίωση».


Ο ίδιος τόνισε ότι ορισμένες από τις κατεστραμμένες σήραγγες είχαν μήκος τρία χιλιόμετρα και βάθος 30 μέτρα.


Η ανακοίνωση σχετικά με την κατεδάφιση των σηράγγων κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση των Αιγυπτίων ότι 15 αξιωματικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σινά.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr