Ζόραν Ζάεφ: Έχουμε βρει λύση για τον Τσάρο Σαμουήλ, θα βρούμε και για τον Γκότσε Ντέλτσεφ



Μάιος 5, 2020. 21:21

Απόψε, ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Zoran Zaev, ήταν προσκεκλημένος στο τηλεοπτικό κανάλι αναλύσεων ‘24’. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την πρόσφατη κατάσταση με τη Βουλγαρία και τη διαμάχη σχετικά με την ταυτότητα του ιστορικού προσώπου Γκότσε Ντελτσόφ.


Σήμερα έχουμε μια (νέα) δήλωση του (Βούλγαρου πρωθυπουργού) Μπορίσοφ ότι αναγνωρίζει τη γλώσσα και αποτελεί μέρος της συμφωνίας, με ένα κείμενο στη Συμφωνία που υπογράφηκε από εμένα και τον Πρωθυπουργό. Η Βουλγαρία θέλει να συνεχίσει να επιλύει την ιστορική της τοποθέτηση. Επιλύσαμε τη διαμάχη για τον Τσάρο Σαμουήλ, θα βρούμε μια λύση για τον Γκότσε Ντελτσόφ, δήλωσε ο Ζάεφ.


«Είναι πεπεισμένος ότι μέσω του διαλόγου όλα τα προβλήματα θα επιλυθούν και ότι σε κάθε συμφωνία όλοι είναι νικητές και ότι σύμφωνα με τη συμφωνία πρέπει να υπάρχει μια λύση που θα ικανοποιεί και τα δύο έθνη και θα τα κάνει υπερήφανα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr