Στα χνάρια του Ερντογάν και του Πούτιν, ο Έντι Ράμα!

Ιούλιος 31, 2020. 18:18

Τίρανα.

«Είναι, ήδη, γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είναι ένας αυταρχικός ηγέτης, μικρός αδελφός του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που προσπαθεί να μιμηθεί τον πανίσχυρο Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, γράφουν αλβανικά δημοσιεύματα, σχολιάζοντας τις προθέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού.


Στην ψυχή του ηγέτη της ‘Αναγέννησης’ (σύνθημα της σοσιαλιστικής παράταξης), βράζει η φαντασία του ότι μοιάζει με τον Πούτιν, αλλά για να πάρει  τα ευρώ (μοιάζει) του Ερντογάν.


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατέχει μια τέλεια αυταρχική στρατηγική για να συνεχίσει στην εξουσία του μετά τον Απρίλιο του 2021(στις εκλογές).


 Και τότε, αν αναλάβει την εξουσία το 2021-2025, θα αλλάξει ακόμα το Σύνταγμα ενισχύοντας τις εξουσίες του Προέδρου, επειδή ασφαλώς θα επιδιώξει και μετά το 2025 να είναι αυτός ο Πρόεδρος 2025-2030. 


Και τότε θα αλλάξει το Σύνταγμα, κάνοντας τη θητεία του προέδρου να είναι 7 χρόνια! 


Έτσι ο Έντι Ράμα δουλεύει, με οποιονδήποτε τρόπο για να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2037 !!


Ή μάλλον για να πεθάνει στην καρέκλα της εξουσίας! 

Αλλά αν η αντιπολίτευση παραμένει σιωπηλή ή αρκείται απλώς με δηλώσεις στο Facebook, φυσικά ο Έντι Ράμα θα γίνει δικτάτορας- βασιλιάς με δημοκρατικά χρώματα, όπως στις πολυκατοικίες των Τιράνων που ζωγράφισε όταν ήταν δήμαρχος.


Προφανώς θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του Ερντογάν: πρώτα δήμαρχος, μετά πρωθυπουργός και κατόπιν πρόεδρος!


Δεν μένει τίποτε άλλο από το να βγει ο λαός στους δρόμους το Σεπτέμβριο! Και όχι όπως πέρυσι χαλαρά.


Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμό! Διαφορετικά θα περιμένουμε να επισημανθεί στα αλβανικά διαβατήρια «Βασίλειο του Σουρεαλισμού».


a-news24.com, novamedia.al,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

 

Αλβανία, Βαλκάνια,