Κριμαία: Ρώσος αξιωματικός συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Ουκρανίας

 

Ιούλιος 31, 2020. 08:34

Αξιωματικός του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνελήφθη στην Κριμαία για τη μεταφορά μυστικών πληροφοριών στις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, δεδομένα που αναφέρονται στην προστασία της Χερσονήσου, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.


«Πριν από λίγες ώρες, στρατιωτικός του Ρωσικού Ναυτικού συνελήφθη επειδή παρέδωσε μυστικές πληροφορίες σχετικά με τα μέσα άμυνας της χερσονήσου της Κριμαίας στις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας», όπως σημειώνει η Lenta.ru.

 Προς το παρόν, οι αξιωματικοί του Γραφείου Ειδικών Ερευνών- FSB διενεργούν έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσουν το βαθμό προδοσίας του κρατουμένου και να αποκαλύψουν τις ταυτότητες των πιθανών συνεργών του.


«Το FSB συνέλαβε στρατιωτικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη λόγω υποψίας για προδοσία. Ο άντρας πέρασε στις μυστικές υπηρεσίες  της Ουκρανίας πληροφορίες που αποτελούν κρατικό μυστικό. Ξεκίνησε ποινική υπόθεση εναντίον του κατασκόπου, σύμφωνα με το άρθρο 275 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας («Υψηλή προδοσία»). 

Το δικαστήριο πρόσταξε τη σύλληψή του. Προς το παρόν, ο άντρας είναι στη φυλακή. Αντιμετωπίζει 12 έως 20 χρόνια στη φυλακή», αναφέρει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr