Λιβύη: Επείγουσα ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για την κινητοποίηση των μισθοφόρων του Ερντογάν



Ιούλιος 20, 2020. 13:37

Η διπλωματική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι υπάρχει ανάγκη επιστροφής στις διαπραγματεύσεις υπό το φως της στρατιωτικής συσσώρευσης των πολιτοφυλακών της κυβέρνησης της Τρίπολης (της Αλ Βέφακ) και της Τουρκίας στη γραμμή  Τζούφρα- Σύρτης στη Λιβύη. 



«Ζητούμε τον τερματισμό της κατάφωρης παραβίασης του εμπάργκο όπλων», προσθέτει η αποστολή όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της.

Ο διευθυντής του Τμήματος Ηθικού Προσανατολισμού του Εθνικού Στρατού της Λιβύης,  Χαλέντ Μαχτζούμπ, δήλωσε χθες ότι οι Τούρκοι φοβούνται τις επιπτώσεις της επίθεσης στην Τζούφρα και τη Σύρτη με τη στρατιωτική υποστήριξη που μπορεί να λάβει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, για να σταματήσει η τουρκική επιθετικότητα.


Ο αλ Μαχτζούμπ επεσήμανε ότι οι πολιτοφυλακές εστάλησαν από την Τρίπολη για να αποκτήσουν τον έλεγχο του πετρελαίου επειδή στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος των σημείων της διακίνησης του, καθώς αποτελεί κύριο και ζωτικό ζήτημα για τους Λιβύους, γράφει η αιγυπτιακή el Balad-news.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr