Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης χρησιμοποιεί για πρώτη φορά πυραύλους P-15 Termit κατά πλοίων
Δοκιμαστική εκτόξευση από το Τομπρούκ

Ιούλιος 20, 2020. 20:21

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης- LNA,  άρχισε να χρησιμοποιεί  σοβιετικούς πυραύλους κατά πλοίων σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των τουρκικών φρεγατών.


 Είναι η μόνη δυνατότητα του LNA να στοχεύσει τις τουρκικές φρεγάτες, στα χωρικά ύδατα της χώρας. 

Έκανε, μάλιστα, την πρώτη δοκιμαστική άσκηση με πυραύλους P-15 Termit.

Πρόκειται για ένα παλιό σοβιετικό όπλο αντιμετώπισης πολεμικών πλοίων με βεληνεκές 50 ναυτικών μιλίων και σε αυτήν την απόσταση από τις ακτές της Λιβύης προσεγγίζουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία.


Ορισμένοι ανέφεραν ότι η εκτόξευση ήταν μια άμεση επίθεση του λιβυκού στρατού σε τουρκικές φρεγάτες. Όμως αργότερα, εκπρόσωποι του LNA δήλωσαν ότι ξεκίνησαν δοκιμές οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να καταστρέψουν ναυτικούς στόχους.


 Πρόκειται για ένα απειλητικό μήνυμα του LNA  προς το τουρκικό ναυτικό καθώς εικάζεται ότι θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές στην περίπτωση επίθεσης στη Σύρτη.


Το ποσοστό επιτυχίας των πυραύλων P-15 ανέρχεται σε ποσοστό 70% που σημαίνει ότι εάν ο τουρκικός στόλος εισβάλει στα ύδατα της Λιβύης, ο στρατός του Χαφτάρ δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει αυτά τα συγκροτήματα.


Σημειώνεται ότι αυτά τα πυραυλικά συστήματα δεν είχαν  δοκιμαστεί κατά το παρελθόν από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την εμφάνισή τους, όπως σημειώνεται.
Defense-Arabic. com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr