Η Σερβία παραδέχθηκε ότι στέλνει όπλα στην Αρμενία (βίντεο)



Ιούλιος 22, 2020. 18:11


Σε αυτήν την περίοδο  των συνοριακών συγκρούσεων, η Σερβία παραδέχτηκε ότι πουλούσε όπλα στην Αρμενία. Μετά τη δήλωση των Σέρβων αξιωματούχων, η διπλωματική αντιπροσωπεία της Σερβίας στο Αζερμπαϊτζάν κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα κατά την επίθεση της Αρμενίας στην περιοχή Τοβούζ του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιήθηκαν όπλα σερβικής παραγωγής.


«Δεν υπάρχει εμπάργκο για το Γερεβάν», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Σερβίας, Ρασίμ Λιάγιτς, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η χώρα του πούλησε όπλα στην Αρμενία.


Ο Σέρβος υπουργός διευκρίνισε ότι στην πώληση όπλων  εμπλέκονται ιδιωτικές εταιρείες τονίζοντας ότι «κρατικές εταιρείες δεν συμπεριελήφθησαν στην αποστολή. Δεν μπορώ να πω ποια εταιρεία, αλλά είναι γενικά γνωστό ότι παράγει τουφέκια και πιστόλια. Ένα φορτίο λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ, παραδόθηκε τον Μάιο ή τον Ιούνιο», είπε.


Η Ντάνιτσα Βεϊνόβιτς, επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Σερβίας στο Αζερμπαϊτζάν, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπατζάν με την αιτιολογία της αποστολής όπλων στην Αρμενία εν μέσω των συγκρούσεων Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Χάλεφ Χαλέφοφ, ο οποίος  υποδέχθηκε την Βεϊνόβιτς, δήλωσε ότι είχαν αξιόπιστες και επαληθευμένες πληροφορίες ότι ένα μεγάλο ποσό πυρομαχικών, αποτελούμενο από όλμους και διάφορα όπλα διαφόρων διαμετρήματος, στάλθηκαν από τη Σερβία στην Αρμενία.


Μέρος αυτών χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση της 12ης Ιουλίου, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκαν 12 στρατιώτες ένας πολίτης.

Τούρκικο βίντεο στο σύνδεσμο:






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr