Πρόεδρος των Φυλών της Λιβύης: «Ένα εκατομμύριο πολίτες θα πάρουν τα όπλα κατά των Τούρκων»



Ιούλιος 22, 2020. 21:57


Ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου των Σεΐχηδων και των επικεφαλής των φυλών της Λιβύης,  Σαλέχ αλ Φάντι [Saleh Al-Fandi], προειδοποίησε για τους κινδύνους της Τουρκίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην παρέμβαση της Άγκυρας στη χώρα του, μεταφέροντας χιλιάδες μισθοφόρους να πολεμήσουν στις δυνάμεις της κυβέρνησης αλ Βέφακ (Τρίπολης).



Ο Αλ Φάντι, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «Al-Sharq Al-Awsat» που εδρεύει στο Λονδίνο σήμερα, την Τετάρτη, υπερασπίστηκε τη νομιμότητα της αιγυπτιακής επέμβασης στη Λιβύη λόγω της γειτνίασης, της ιστορίας και της κοινής εθνικής ασφάλειας, λέγοντας: 

«Για να προστατεύσουμε την κοινή εθνική μας ασφάλεια και να αποτρέψουμε τις αποικιακές φιλοδοξίες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να αντιδράσουμε έντονα».


Και ο Αλ Φάντι συνέχισε λέγοντας ότι οι φυλές θα υπερασπιστούν τη Λιβύη με όλη τους τη δύναμη, τονίζοντας:

«Έχουμε ένα εκατομμύριο πολίτες έτοιμους και εκπαιδευμένους να πάρουν  τα όπλα και μπούνε στο πεδίο της μάχης,  επιπλέον των γιων μας, που έχουν ήδη εμπλακεί στις ένοπλες δυνάμεις μας (του Εθνικού Στρατού)».


Συνέχισε, διευκρινίζοντας:


«Έχουμε υποστηρίξει τον στρατό μας με τα παιδιά μας και τον υποστηρίζουμε οικονομικά με ό, τι έχουμε και ό, τι έχουμε βρίσκεται στη διάθεση των ενόπλων δυνάμεών μας.  Αλλά, θέλω να πω, ότι αυτό που είναι γνωστό στην πατρίδα μας,  δεν αποκαλύπτεται από τα μέσα ενημέρωσης». 


Ξέχασαν τα εγκλήματα των Οθωμανών προγόνων του Ερντογάν κατά τον αποικισμό της χώρας μας,  όταν μετανάστευσαν αρκετές φυλές στα αιγυπτιακά σύνορα για να γλυτώσουν; Ή μήπως ξέχασαν τα εγκλήματα των δυνάμεών τους και από τους Σύρους μισθοφόρους που σκόρπισαν το θάνατο  και κατέστρεψε την Ταρχούνα;


  Μας αγνόησε ο ΟΗΕ 

Ο Αλ Φάντι  εξέφρασε για τον βαθμό ευθύνης των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας στην αντιμετώπιση των φυλών της Λιβύης και την ευθυγράμμισή τους με την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης.


 «Δυστυχώς, τα Ηνωμένα Έθνη δεν συνεργάστηκαν με τις φυλές και δεν ήρθαν στη Βεγγάζη για να μας ακούσουν για τα αιτήματα των ανθρώπων που εκπροσωπούμε».


Πρόσθεσε:


«Την βλέπουν την αλήθεια, αλλά την αγνοούν και προσπαθούν να εξισώνουν τον επαγγελματικό και πειθαρχημένο Εθνικό Στρατό της Λιβύης, που υπόκειται σε νόμους και στρατιωτικά συστήματα, με  τις ένοπλες πολιτοφυλακές της Τρίπολης που σκοτώνουν και απαγάγουν πολίτες».

Ξοδεύουν τα χρήματα των Λίβυων

Συνέχισε:


 «Οι περισσότερες από τις δαπάνες των  διαδοχικών κυβερνήσεων στην Τρίπολη από το 2011 περιορίστηκαν στις πολιτοφυλακές, και κανένα έργο δεν έγινε στη Λιβύη,  ούτε σχολεία, νοσοκομεία ή κοινωφελή έργα. 
Το λειτουργικό σύστημα της πρωτεύουσας έκανε τους επικεφαλής των πολιτοφυλακών να μαζέψουν εκατομμύρια δολάρια, και να κάνουν πολυέξοδη ζωή. Αυτή η κατηγορία των ανθρώπων είναι που προστατεύει σήμερα το λειτουργικό σύστημα στην πρωτεύουσα (Τρίπολη)».


Έκκληση στις γειτονικές χώρες


Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κάλεσε τις γειτονικές χώρες, ιδίως την Αλγερία και την Τυνησία, να υποστηρίξουν τη θέση της Αιγύπτου στην αποτροπή των τουρκικών φιλοδοξιών, προειδοποιώντας για τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Άγκυρας για καταστροφή της περιοχής, λέγοντας:


«Ναι, ο Ερντογάν στοχεύει στην αποστράγγιση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Λιβύης, αλλά ο κύριος στόχος είναι να σχεδιάσει να καταστρέψει την περιοχή επειδή όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τον κίνδυνο από τα τρομοκρατικά στοιχεία που έφερε από τη Συρία για την ασφάλεια της περιοχής, και για αυτό ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει για να αποκρούσει αυτή τη βάναυση επίθεση».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr