Αιφνιδιαστική επίσκεψη υπουργών Άμυνας Τουρκίας και Κατάρ στην Τρίπολη της Λιβύης

Αύγουστος 17, 2020. 18:49

Ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ Χαλίντ μπιν Μουχάμετ αλ Ατίγια και ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ, έφθασαν σήμερα το πρωί στην Τρίπολη σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το λιβυκό «218 News».


Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν με αρκετούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο ζήτημα της Λιβύης.

 

Και ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Τρίπολη

Φωτό από το γερμανικό πρακτορείο DPA- άφιξη του Χέικο Μάας στην Τρίπολη

Η επίσκεψη των δύο υπουργών, του Κατάρ και της Τουρκίας, συμπίπτει με επίσκεψη - που επίσης δεν δημοσιοποιήθηκε - του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Χέικο Μάας, στην Τρίπολη, για να συζητηθούν διάφορα θέματα με αξιωματούχους της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, σύμφωνα με αποκλειστική πηγή που μίλησε στο λιβυκό κανάλι.

 

Την Κυριακή, στο αεροδρόμιο Μιτίγκα στην Τρίπολη έγινε η άφιξη μιας ομάδας 8 Γερμανών στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων με όλο τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό, με ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο που ανήκε στη Γερμανική Πολεμική Αεροπορία, για να ενισχύσει τις δυνάμεις προστασίας που συνοδεύουν τον υπουργό Μάας κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη.

218tv.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr