Ο Αλμπίν Κούρτι θα δημιουργήσει παράρτημα της ‘Αυτοδιάθεσης’ στα Σκόπια


Αύγουστος 17, 2020. 18:02

Σκόπια.

Αρκετοί ψηφοφόροι της ‘Συμμαχίας για τους Αλβανούς’ θα υποστηρίξουν την ιδέα του ηγέτη του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης [Lëvizja Vetëvendosje – LV], Αλμπίν Κούρτι, να επεκτείνει αυτήν την πολιτική οντότητα στη Βόρεια Μακεδονία, όπως γράφει η αλβανική «Gazeta Express» της Πρίστινα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προσωπικότητα που θα ιδρύσει το παράρτημα της ‘Αυτοδιάθεσης’ στη Βόρεια Μακεδονία είναι ο καθηγητής και πολιτικός αναλυτής Αρσίμ Σινάνι και μεταξύ των εμπνευστών του αναφέρεται ο Βεκίμ Γκιόκου, πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών- DPA και τώρα μέλος της ‘Συμμαχίας για τους Αλβανούς’ του Ζιαντίν Σέλα.

Το LV έχει παράρτημα στην Αλβανία και η ανακοίνωση για την επέκταση του κόμματος στο αλβανικό στοιχείο της Βόρειας Μακεδονίας είχε γίνει σε συγκέντρωση στις 12 Ιουνίου στο κέντρο της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου με αφορμή την 21η επέτειο του αποχωρισμού από την σερβική επικράτεια και την 15η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος, όπως ανακοίνωσε ο Αλμπίν Κούρτι.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, μπροστά από αρκετές χιλιάδες οπαδών, ανέφερε ότι «το LV έχει κερδίσει τις καρδιές όλων των Αλβανών» και ότι θα «υπάρχουν παραρτήματα της Αυτοδιάθεσης στην Αλβανία, στη Βόρεια Μακεδονία, στη Διασπορά και παντού».

Τότε,  η Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση- DUI, είχε δηλώσει ότι «η πολιτική σκηνή στη Βόρεια Μακεδονία είναι ανοιχτή, αλλά η φωνή των Αλβανών είναι ήδη αρκετά διχασμένη και η ίδρυση ενός κόμματος όπως της «Αυτοδιάθεσης»  θα χωρίσει περαιτέρω τους Αλβανούς».

kurir.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr