Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

Τζιχαντιστές: Ρωσικά πλοία ξεκίνησαν πυραυλικές επιθέσεις σε φιλότουρκες ομάδες

Αύγουστος 20, 2020. 22:35

Τούρκοι μαχητές στη Συρία ανέφεραν  ότι άρχισαν πυραυλικές επιθέσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων εναντίον τουρκικών και φιλοτουρκικών ομάδων στο Ιντλίμπ.


Οι τζιχαντιστές που υποστηρίζονται ενεργά από την κυβέρνηση της Τουρκίας- γράφει το ρωσικό δημοσίευμα-  ανακοίνωσαν ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία, τα οποία είναι αγκυροβολημένα στη Μεσόγειο Θάλασσα, ξεκίνησαν μια σειρά ισχυρών πυραυλικών επιθέσεων στην περιοχή Σεΐχ Μπαχρ της επαρχίας Ιντλίμπ.

Πρόκειται για την πρώτη πυραυλική επίθεση του ρωσικού στόλου εναντίον φιλότουρκων τζιχαντιστών τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τους τζιχαντιστές της ομάδας που ελέγχεται από την Τουρκία, «εκτοξεύθηκαν πολλοί πύραυλοι», ενώ το σημαντικότερο είναι ότι τα χτυπήματα  που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία, δεν αναφέρονται στις επίσημες ανακοινώσεις του ρωσικού ναυτικού.

Ορισμένοι αναλυτές εξέφρασαν την άποψη ότι τέτοιες πληροφορίες που διαδίδονται από τζιχαντιστές είναι αναξιόπιστες, καθώς προς το παρόν, εκτός από τις δηλώσεις των μαχητών, δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις για τη χρήση πυραυλικών όπλων από ρωσικά πλοία για επιθέσεις στο Idlib.

 

«Είναι πιθανό ότι με τέτοιες δηλώσεις οι τζιχαντιστές προσπαθούν να ενθαρρύνουν τις ομάδες για να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση εναντίον των θέσεων των Συριακών Δυνάμεων, ωστόσο, είναι απίθανο τα ρωσικά πολεμικά πλοία να χρησιμοποίησαν πυραύλους κρουζ  για να καταστρέψουν μια μικρή ομάδα μαχητών», αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είχαν γίνει στη διάρκεια ασκήσεων του ρωσικού στόλου στα ανοικτά της Συρίας », δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.


Avia.pro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr