Μπερδεμένη η Ελλάδα- Παραίτηση για το Ορούτς Ρέις!


Αύγουστος 20, 2020. 23:17

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος  παραιτήθηκε λόγω της δήλωσης που έκανε για το σεισμικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.


Ο Διακόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του σε γραπτή δήλωση, όπου επισήμανε τη σύγχυση που προκλήθηκε από τα λόγια του στην κυβέρνηση σχετικά με το Ορούτς Ρέις, που κινείται στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αν και δεν είχα τέτοια πρόθεση, η δήλωση που έκανε χθες προκάλεσε σύγχυση, δημιούργησε προβλήματα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Παραιτούμαι αναλαμβάνοντας την ευθύνη», είπε ο Διακόπουλος σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

Σε δήλωσή του χθες στον Τύπο, ο Διακόπουλος είπε ότι το Ορούτς Ρέις συνεχίζει την έρευνά του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα  και ανέφερε την περιοχή.

Ο Διακόπουλος, έκανε μια άλλη δήλωση μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «τα λόγια του παρεξηγήθηκαν και ότι το Ορούτς Ρέις προσπάθησε να κάνει έρευνα, αλλά σταμάτησε τις δραστηριότητες του».

Οι δηλώσεις του Διακόπουλου προκάλεσαν σοβαρή ενόχληση στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία ισχυρίστηκε ότι «δεν επέτρεψαν στον Oruç Reis να πραγματοποιήσει έρευνα» και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη χώρα αντέδρασαν έντονα στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, την οποία κατηγόρησαν ότι παραπλανούσαν το λαό, όπως σημειώνεται.

Ortadogu Gazetesi

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr