12 Τσέχοι αστυνομικοί στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα μολύνθηκαν από κορωνοϊό


Σεπτέμβριος 7, 2020. 20:19

Δώδεκα Τσέχοι αστυνομικοί που ήταν μέρος του ευρωπαϊκού σώματος για τη φύλαξη των συνόρων με την Ελλάδα από τους μετανάστες είναι θετικοί στον κορωνοϊό, γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα εγκαταλείψουν τη χώρα και θα αντικατασταθούν από άλλους αστυνομικούς.

Η επιβεβαίωση των μολύνσεων έγινε από το Κέντρο Δημόσιας Υγείας στη Γευγελή μετά τον έλεγχο σε 40 συνολικά αστυνομικούς για τον covid 19, όπως δήλωσε ο Στράσο Ολούμσεφ, επικεφαλής του κέντρου στη Γευγελή. Όλη η τσέχικη αποστολή τέθηκε σε καραντίνα.

Από την έναρξη της πανδημίας στη Γευγελή, έχουν καταγραφεί 73 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ υπάρχουν  46 ενεργές περιπτώσεις σε αστυνομικούς. Ο Ολούμσεφ πιστεύει ότι θα παρουσιασθούν και νέες περιπτώσεις σύντομα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί από ευρωπαϊκές χώρες εμφανίστηκαν θετικοί στον Covid-19, οι οποίοι περιπολούν καθημερινά κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα για την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

 --

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr