Η Ελλάδα θα προσφέρει εμβόλια για τον κορωνοϊό σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία


Σεπτέμβριος 17, 2020. 20:14

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  έχει εκφράσει την ετοιμότητα της Ελλάδας να εφοδιάσει την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία με εμβόλιο Covid-19, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία εφοδιασμού», αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα.


Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο Mia.mk.

Ο Ζάεφ παραβρέθηκε στην Αθήνα σε εκδήλωση του ‘Economist’,  την οποία παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα και όπως έγινε γνωστό οι επικεφαλής των τριών κυβερνήσεων συμφώνησαν στην προσφορά της ελληνικής πλευράς.

Το εμβόλιο πιθανολογείται ότι θα είναι έτοιμο στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά η Ελλάδα, ως χώρα της ΕΕ, ζήτησε να παραδοθούν ικανές ποσότητες του εμβολίου στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

 «Ο Μητσοτάκης εξέφρασε την ετοιμότητά του για την Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ, να ζητήσει την προμήθεια εμβολίων στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, γιατί όπως γίνεται συνήθως, θα προηγηθούν οι χώρες μέλη της Ένωσης και στη συνέχεια οι υποψήφιες χώρες».

Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία είναι υποψήφιες χώρες για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Λέγεται ότι το εμβόλιο για την Αλβανία θα είναι δωρεάν, ένα δώρο από την ΕΕ.

Bold News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr