Οι Χριστιανοί μετακινούνται σε κουρδικές περιοχές στο Κιρκούκ


Σεπτέμβριος 16, 2020. 23:28

 

Οι Χριστιανοί από το Κιρκούκ αναγκάζονται είτε να μεταναστεύσουν είτε να εγκατασταθούν σε περιοχές όπου ζουν οι Κούρδοι για να αποφύγουν το πρόβλημα ασφάλειας και την πίεση εναντίον τους, γράφει κουρδικό δημοσίευμα.


 Οι χριστιανοί πολίτες, οι οποίοι έζησαν με ασφάλεια κατά τις περιόδους κατά τις οποίες οι δυνάμεις Πεσμεργά έλεγχαν το Κιρκούκ,  τώρα είτε μεταναστεύουν, είτε εγκαθίστανται σε κουρδικές γειτονιές για να αποφύγουν το κενό ασφαλείας και την πίεση πουδέχονται εναντίον τους, μετά την απόσυρση των κουρδικών ενόπλων δυνάμεων Πεσμεργκά.

Φωτογραφίες από δεκάδες χριστιανούς που έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις κρέμονται από την εκκλησία της πόλης του Κιρκούκ.

Σύμφωνα με το K24, ο  Γιουσούφ Τομά Μερκές, επίσκοπος των Χριστιανών του Κιρκούκ και της Σουλεϊμανίγια Suleymaniye, δήλωσε ότι η μετανάστευση των πιστών μειώθηκε σε κάποιο βαθμό.

Όπως είπε πιστεύει ότι ήταν καλύτερο για τους Χριστιανούς να μένουν στις δικές τους περιοχές: «Οι λαοί που φιλοξενούν Χριστιανούς δεν μπορούν πλέον να το κάνουν αυτό, οπότε οι Χριστιανοί έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να μένουν στις δικές τους πόλεις».

Οι περισσότεροι από τους χριστιανούς  μετακινούνται και εγκαθίστανται στην περιοχή Sê Kaniyan, η οποία είναι κυρίως κουρδική, έξω από την πόλη και στον δρόμο Κιρκούκ – Αρμπίλ.

Οι Χριστιανοί δηλώνουν ότι ζουν σε αυτήν την περιοχή με τους Κούρδους αδελφικά διαπνεόμενοι από εμπιστοσύνη.

Εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι σε αυτήν την περιοχή δηλώνουν ότι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα όσον αφορά την πίστη και την κοινωνικότητα.

Nerina Azad


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr