Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Η Σαουδική Αραβία μποϊκοτάρει τα τουρκικά προϊόντα- δεν δέχεται εισαγωγές από Τουρκία


Σεπτέμβριος 28, 2020. 22:48

Η Σαουδική Αραβία μετατρέπει το μέτρο του μερικού μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων που εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια σε καθολικό αποκλεισμό εισαγωγής τουρκικών προϊόντων, όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  η κυβέρνηση της Σ. Αραβίας έχει στείλει υπόμνημα στους εισαγωγής της να μην εισάγουν τουρκικά προϊόντα. Απειλεί, επίσης, εκείνους που δεν θα συμμορφωθούν με ποινικές κυρώσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μέσα στο κλίμα φόβου( γράφει το κείμενο), οι Σαουδάραβες εισαγωγείς να πληροφορήσουν τους Τούρκους εξαγωγείς ότι «τα τουρκικά εμπορεύματα εμποδίζονται να εισέλθουν στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας» και τους ενημερώνουν να μην στέλνουν πλέον εμπορεύματα και ότι δεν αναλαμβάνουν ευθύνη εάν το κάνουν.

Όπως επισημαίνεται, οι τουρκικές εξαγωγές ήταν της τάξης των 117,5 εκατομμυρίων δολαρίων την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 31 Αυγούστου του 2017, δηλαδή πριν την οικονομική κρίση και τώρα με το υπόμνημα αυτό θα μηδενιστούν.

Το κείμενο παρουσιάζει το σχετικό έγγραφο:

 


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr