Η Τουρκία ενδέχεται να επιτίθεται στην Αρμενία με πυραύλους ακριβείας


Σεπτέμβριος 29, 2020. 18:58

 Τουρκικά drone Bayraktar TB2  κατέστρεψαν τουλάχιστον έξι συστήματα αεροπορικής άμυνας 9K33 Osa  και τρία συστήματα αεροπορικής άμυνας 9K35 Strela-10, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα καθοδηγούνταν από Τούρκους στρατιωτικούς.


Τα παραπάνω σημειώνει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Σεμπάστιεν Ρόμπιν στην αμερικανική έκδοση του Forbes.

Ο ειδικός σημειώνει ότι από τον Ιούνιο υπήρξαν αναφορές για την επιθυμία του Αζερμπαϊτζάν να αγοράσει πολλά τουρκικά ένοπλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2.


Σημειώνει ακόμη ότι δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση αυτής της συμφωνίας. Κατά τη γνώμη του η παράδοση των μην επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στο Αζερμπαϊτάν θα μπορούσε να έχει γίνει «απαρατήρητη».

Ο Ρόμπιν, όπως σημειώνει ρωσική ‘Lenta, αναφέρει ότι το ζήτημα της τουρκικής εμπλοκής είναι ‘υπό έρευνα’, η οποία θα απαντήσει στο ερώτημα: «Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί αεροσκάφη Bayraktar TB2  για να υποστηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν;»


Ο ίδιος σημειώνει επίσης οι Αζέροι χρησιμοποίησαν εναέριο εξοπλισμό που παρήχθησαν στο Ισραήλ κατά τη στρατιωτική σύγκρουση με τους Αρμένιους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr