Τέσσερις στους δέκα μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη είναι Αλβανοί


Αύγουστος 7, 2022. Ελλάδα.

Τέσσερις στους δέκα μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες είναι από την «Αλβανία, όπου δεν έχει γίνει πόλεμος εδώ και 25 χρόνια».

Αυτό γράφει μια μυστική έκθεση της βρετανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Την είδηση ​​ανακοίνωσε η «The Mail on Sunday», όπως αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα.

Το «ευαίσθητο» έγγραφο δείχνει ότι σχεδόν τρεις φορές περισσότεροι μετανάστες που φτάνουν στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου από τη Γαλλία προέρχονται από την Αλβανία σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που μια επίσημη έκθεση αποκαλύπτει πώς η πλειονότητα αυτών που πραγματοποιούν παράνομες διελεύσεις φαίνεται να είναι οικονομικοί μετανάστες που κάνουν κατάχρηση του γενναιόδωρου βρετανικού συστήματος ασύλου.

Η έκθεση, που αποκαλύφθηκε αποκλειστικά από την «The Mail on Sunday», ακολουθεί μια επιχείρηση παρακολούθησης από το Βασιλικό Ναυτικό και εμπειρογνώμονες των μυστικών υπηρεσιών της άμυνας, εναντίον εννέα εγκληματικών συμμοριών που πιστεύεται ότι οργανώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των διελεύσεων.

Συνολικά 1.750 Αλβανοί διέσχισαν τη Μάγχη με μικρές βάρκες που οργανώθηκαν από συμμορίες σε διάστημα έξι εβδομάδων αυτό το καλοκαίρι.

Αυτό είναι σχεδόν το σαράντα τοις εκατό όσων προσδιορίστηκαν ότι έκαναν την επικίνδυνη διέλευση.

Συμμορίες αγοράζουν μεγάλα σκάφη διαδικτυακά από κινεζικά εργοστάσια και τα στέλνουν στη βόρεια Γαλλία.

Δύο από τις συμμορίες – με την κωδική ονομασία «Dragon» και «Lotus» – προσαρμόζουν τα σκάφη ζητώντας από τις κινεζικές εταιρείες να τα μεγαλώσουν ώστε να μπορούν να επιβιβαστούν περισσότεροι μετανάστες.

Οι αναλυτές πληροφοριών δεν έχουν ακόμη πλήρη εικόνα των δραστηριοτήτων των συμμοριών, επειδή οι γαλλικές αρχές δεν τους ενημερώνουν πότε σταματούν επιτυχώς τις απόπειρες διέλευσης.

Η έκθεση που διέρρευσε σημειώνει ότι από τους 2.863 μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τις εννέα συμμορίες μεταξύ 1ης Ιουνίου και 12 Ιουλίου, 1.750 - ή το 37,5 τοις εκατό - ήταν Αλβανοί.

Οι Ιρανοί αποτελούσαν τον επόμενο υψηλότερο αριθμό, με 373 μετανάστες, ή το 13 τοις εκατό του συνόλου.

Υπήρχαν 363 μετανάστες από το Αφγανιστάν (12,7 τοις εκατό του συνόλου), 217 από το Ιράκ (7,6 τοις εκατό), 162 από τη Συρία (5,7 τοις εκατό) και 163 από την Ερυθραία (5,7 τοις εκατό).

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr