Η Αυστρία συνέλαβε Τούρκο κατάσκοπο της MİT


Σεπτέμβριος 2, 2020. 21:46

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εσωτερικών,  Καρλ Νεχάμερ [Karl Nehammer],οι αρχές της χώρας προτίθενται να ασκήσουν ποινική δίωξη εναντίον ενός άνδρα  που έπειτα από ανάκριση παραδέχθηκε ότι προβαίνει σε κατασκοπεία υπέρ της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών (MİT), όπως αναφέρει η Eurasia Daily.


 Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι αυστριακές δυνάμεις ασφαλείας διερευνούν  τις δραστηριότητες κατασκοπείας της Τουρκίας, απέστειλαν μάλιστα  προειδοποίηση για το απαράδεκτο των ενεργειών της.

Έπειτα από «εκτενή έρευνα» της αυστριακής αστυνομίας, μετά από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών και κουρδικών ομάδων στη Βιέννη τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, εντοπίστηκαν άτομα με ύποπτες  δραστηριότητες στο χώρο των Τούρκων μεταναστών, «προκειμένου να ενημερώνουν τις τουρκικές αρχές ασφαλείας, κυρίως για τις πολιτικές προθέσεις τους έναντι του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr