Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Αλβανία- Αναπληρωτής πρωθυπουργός: «Τα 12 μίλια της Ελλάδας δεν ισχύουν εκεί που δεν υπάρχει χώρος»


Σεπτέμβριος 2, 2020. 21:04

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εριόν Μπράτσε, σε τηλεοπτική συζήτηση αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις της Ελλάδας σχετικά με την επέκταση των 12 μιλίων των χωρικών υδάτων.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η επέκταση αυτήν δεν μπορεί να γίνει όταν δεν υπάρχει χώρος, απορρίπτοντας τους χάρτες που δημοσιεύθηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που ξεκινούν την επέκταση των 12 μιλίων βόρεια του νησιού Οθωνοί και βόρεια του νησιού της Ερείκουσας.

«Η αρχή των 12 μιλίων σύμφωνα με αυτήν τη σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, που αναφέρετε, ισχύει όταν υπάρχει χώρος όχι όπου δεν υπάρχει. Δεν πάμε καθόλου στα νησιά γιατί σε αυτόν τον χώρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί η αρχή των 12 μιλίων, δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθόλου», είπε ο Μπράτσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν διεξάγονται επί του παρόντος διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι η κόκκινη γραμμή για οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία παραμένει η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

 «Έχουμε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και κανείς δεν μπορεί να παραβεί αυτήν την απόφαση, ούτε το κοινοβούλιο, ούτε ο πρόεδρος, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι διαπραγματευτικές ομάδες.

Οι διαπραγματευτικές ομάδες συγκροτούνται με την έγκριση του Προέδρου και σήμερα δεν υπάρχει καν διαπραγμάτευση ", δήλωσε ο Μπράτσε.


ShqiptarjaThe Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr