Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ (α) με τον Ουζμπέκο ομόλογό του, Μπαχντάρ Κουρμπάνοφ.

 

Οκτώβριος 28, 2020. 07:50

 

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υπέγραψε συμφωνία στρατιωτικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας με τον Ουζμπέκο ομόλογό του, Μπαχντάρ Κουρμπάνοφ, στην πρωτεύουσα, Τασκένδη, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης με την ουζμπεκική πλευρά, ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Ουζμπεκιστάν σε όλους  τους τομείς, όπως στον εμπορικό, οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό.

 

«Κοινή ιστορία- γλωσσικές- θρησκευτικές σχέσεις»

 

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν έχουν κοινή ιστορία και έχουν σημειώσει μεγάλες εξελίξεις σε διάφορους τομείς, ειδικά μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Απρίλιο του 2018, η οποία κέρδισε τη δυναμική των διμερών σχέσεων.

Με τη σειρά του, ο Κουρμπάνοφ καλωσόρισε τον Τούρκο υπουργό και την συνοδευτική του αντιπροσωπεία, εκφράζοντας τη χαρά του να τους φιλοξενήσει στη χώρα του.

Πρόσθεσε ότι οι δύο αδελφικές χώρες έχουν κοινές γλωσσικές και θρησκευτικές σχέσεις και ότι η ανάπτυξη των στρατιωτικών σχέσεων εξαρτάται από την ταχεία ευημερία των διμερών σχέσεων.

Τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης διμερούς συνεργασίας  στους τομείς του Στρατού, της Ασφάλειας και της Άμυνας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έφτασε στο Ουζμπεκιστάν μετά από επίσκεψη στο Καζακστάν, κατά την οποία πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας, σημειώνει ο «τουρκικός τύπος» στην αραβική.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr