Αργυρόκαστρο: Εντάσεις για την εκδήλωση της Εθνικής Επετείου του ‘40


Οκτώβριος 28, 2020. 14:34

Αργυρόκαστρο.

Εντάσεις εκδηλώθηκαν στη νότια Αλβανία, καθώς αναμένονταν να αρχίσουν οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Ελληνικής Εθνικής Ημέρας. Η αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα που προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσία των Ελλήνων εκπροσώπων  κρατώντας μια (αλβανική) σημαία, σημειώνουν τοπικά δημοσιεύματα.


Η γυναίκα οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Πρεμετής , ενώ η αστυνομία δεν έχει επιτρέψει διαμαρτυρίες από (αλβανικούς) πατριωτικούς συλλόγους.

Μάλιστα, με την ευκαιρία της Ελληνικής Εθνικής Ημέρας της 28ης Οκτωβρίου, μια ομάδα από τη γειτονική χώρα, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Κοιμητήριο των Ελλήνων Στρατιωτών στην Κλεισούρα και κατόπιν το χωριό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βουλιαράτες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα και ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ/ PBDNJ, Βαγγέλης Ντούλες.

Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα για την αποφυγή συγκρούσεων, ενώ έχουν δημιουργηθεί σημεία ελέγχου σε όλους σχεδόν τους οδικούς άξονες στην περιοχή του Αργυρόκαστρου.




 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr