Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Στη Γαλλία, Τούρκοι οπλισμένοι με σφυριά επιτέθηκαν σε Αρμένιους διαδηλωτές


Οκτώβριος 28, 2020. 18:26

 

Στη διάρκεια μιας πορείας διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι Αρμένιοι στη Γαλλία, οι Τούρκοι προκάλεσαν επεισόδια.


Συγκεκριμένα, Αρμένιοι της Γαλλίας μπλόκαραν τον αυτοκινητόδρομο Α7, που οδηγεί στη Βαλένθια, και από τις δύο πλευρές. Στα χέρια τους βρίσκονται οι σημαίες της Αρμενίας, του Αρτσάχ και της Γαλλίας. 

Ένας από τους διαδηλωτές είπε ότι αποφάσισαν να πραγματοποιούν παρόμοιες ενέργειες κάθε μέρα και η επόμενη θα είναι ακόμη πιο δυναμική. 

«Δεν καταλαβαίνουν την ανθρώπινη γλώσσα, οπότε θα αρχίσουμε να ενοχλούμε όλους, να διαταράσσουμε την ειρήνη τους, να χαλάμε τη διάθεσή τους, επειδή χάνουμε στρατιώτες. Είναι τα παιδιά μας, τα μέλη της οικογένειάς μας. Σήμερα η Αρμενία έχει γίνει χώρα θλίψης. Πιθανώς δεν υπάρχει οικογένεια όπου δεν υπάρχει απώλεια. Το καθήκον μας είναι να μιλήσουμε για αυτό, να απαιτήσουμε αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Αρτσάχ. Απαιτούμε από όλους να σταματήσουν τον Ερντογάν και τον Αλίγιεφ. Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι ο Ερντογάν θα φτάσει και στην Ευρώπη, και θα υπάρξει μια ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση από ό, τι τώρα στην Αρμενία», είπε.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι Τούρκοι πλησίασαν τους Αρμένιους φωνάζοντας και χτύπησαν δύο διαδηλωτές με ένα σφυρί. 

Τότε οι Αρμένιοι όρμησαν στους προβοκάτορες.

 «Κάναμε μια ειρηνική πορεία όταν μας επιτέθηκαν με σφυριά και μαχαίρια», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

«Χτύπησαν έναν από τους συντρόφους μας στο κεφάλι, αλλά πήραν μια αξιοπρεπή απάντηση. Τρία θύματα χρειάζονται ιατρική περίθαλψη », είπε ένας άλλος διαδηλωτής.

Αυτή τη στιγμή, ένα ασθενοφόρο παρέχει ήδη βοήθεια στα θύματα, σημειώνουν τα «Αρμενικά Νέα».

 


 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr