Η Ρωσία δημιουργεί ναυτική βάση στο Σουδάν


Νοέμβριος 16, 2020. 21:41

Η Ρωσία κατέληξε σε συμφωνία με το Σουδάν για τη δημιουργία ναυτικής βάσης. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση της κυβέρνησης να υπογράψει συμφωνία για τη δημιουργία κέντρου εφοδιαστικής για το ρωσικό ναυτικό στο Σουδάν και ανέθεσε στο Υπουργείο Άμυνας να την υπογράψει. 

Η αντίστοιχη διαταγή του αρχηγού του κράτους δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην επίσημη πύλη νομικών πληροφοριών».


Η πηγή ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ένα κέντρο logistics για τις ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας στο Σουδάν στο οποίο θα φιλοξενούνται έως 300 στρατιώτες καθώς και πολιτικοί υπάλληλοι.

Το σχέδιο συμφωνίας με το Χαρτούμ, που εγκρίθηκε από τον Ρώσο πρωθυπουργό πριν από λίγες ημέρες, αποκάλυψε ότι η Ρωσία σκοπεύει να δημιουργήσει μια ναυτική βάση στην Ερυθρά Θάλασσα για να εφοδιάσει τον στόλο της με καύσιμα.

Αυτό το προκαταρκτικό έγγραφο προβλέπει τη δημιουργία ενός «κέντρου υλικοτεχνικής υποστήριξης» στο Σουδάν, μέσω του οποίου μπορούν να διασφαλιστούν «επισκευές, επιχειρήσεις ανεφοδιασμού και χώρος για την ανάπαυση των πληρωμάτων του ρωσικού ναυτικού.

Το σχέδιο συμφωνίας αναφέρει επίσης, ότι μπορεί να ελλιμενισθούν το πολύ τέσσερα πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων «πυρηνικών πλοίων που υπόκεινται σε πρότυπα πυρηνικής και περιβαλλοντικής ασφάλειας», σύμφωνα με το Tass.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr