Ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού για τις ασκήσεις με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα

Το αιγυπτιακό πολεμικό πλοίο Mahmoud Fahmy περνάει το Βόσπορο

Νοέμβριος 16, 2020. 21:13


 Οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν, επίσημα, τη Δευτέρα, ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις κοινές ασκήσεις με το Ρωσικό Ναυτικό, οι οποίες για πρώτη φορά  πραγματοποιούνται στον Εύξεινο Πόντο.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ορισμένα ναυτικά σκάφη απέπλευσαν από τη ναυτική βάση της Αλεξάνδρειας για να συμμετάσχουν στην κοινή αιγυπτο-ρωσική ναυτική άσκηση (Γέφυρα Φιλίας - 3), η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Εύξεινο Πόντο με στόχο την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας για την υποστήριξη των προσπαθειών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.


Η αιγυπτιακή φρεγάτα Al Fateh


Η ανακοίνωση προσθέτει ότι τα αιγυπτιακά ναυτικά πλοία πραγματοποίησαν ναυτικούς σχηματισμούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο ως μέρος της προετοιμασίας για τη διεξαγωγή της κοινής εκπαίδευσης με το ρωσικό ναυτικό.

Τα τουρκικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρακολούθησαν τη διέλευση των αιγυπτιακών πολεμικών πλοίων μέσω του στενού  Βοσπόρου στην πορεία τους προς τις ρωσικές ακτές.

Σύμφωνα  επίσης, με το γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, οι αιγυπτο-ρωσικές ναυτικές ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του έτους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr