Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Οι φωτογραφίες από την κρεβατοκάμαρά μου ήταν επίθεση της ολιγαρχίας


Νοέμβριος 29, 2020. 20:56

 

«Οι φωτογραφίες από την κρεβατοκάμαρά μου είναι ένα σκηνικό και ένα υλικό που βασίζεται σε μεθόδους της KGB . Η ολιγαρχία με επιτίθεται επειδή η Βουλγαρία μπήκε στην αίθουσα αναμονής για το ευρώ και την τραπεζική ένωση και θα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας όπως πριν».

 

 Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σε συνέντευξή του στην έγκυρη γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung", όπως γράφει η βουλγαρική «News.bg».

 

Η συνέντευξη έχει τίτλο «Ο πολιτικός, το όπλο και τα χρήματα», με τον υπότιτλο ως εξής: «Η προσωπική ζωή του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ έχει γίνει πολιτική. Ο λόγος: φωτογραφίες από την κρεβατοκάμαρά του».

 

Ο δημοσιογράφος που πήρε  την συνέντευξη, ο οποίος είναι γνώστης των Βαλκανίων και παρακολουθεί αυτό που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό, ξεκινά τη συνομιλία με μια ερώτηση σχετικά με τις φωτογραφίες από την κρεβατοκάμαρα του Μπορίσοφ, σημειώνοντας ότι μια συνέντευξη με έναν πρωθυπουργό «δεν πρέπει να αγγίζει ένα θέμα όπως το υπνοδωμάτιό του».

Ωστόσο, η εμφάνιση βίντεο και φωτογραφιών στα ξένα μέσα ενημέρωσης και τα λόγια του Μπορίσοφ ότι αυτό που συνέβη είναι πολιτικού χαρακτήρα, απαιτεί την εξήγησή του για την υπόθεση.

 

Ο Μπορίσοφ εξηγεί ότι οι φωτογραφίες ήταν συνέπεια της εισδοχής της Βουλγαρίας στην αίθουσα αναμονής της ευρωζώνης και της τραπεζικής ένωσης , η οποία προκάλεσε δυσαρέσκεια μεταξύ των «Ολιγαρχών της Βουλγαρίας» οι οποίοι «συνειδητοποίησαν τι είχα κάνει». 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τώρα δεν θα μπορούσαν να παρακάμψουν το βουλγαρικό τραπεζικό σύστημα, επειδή ο έλεγχος βρίσκεται σε «ευρωπαϊκό επίπεδο».

 

Ως λόγος για την επίθεση εναντίον του, ο Πρωθυπουργός αναφέρει την επιτυχία του στον αγώνα κατά του λαθρεμπορίου καπνού, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, και αναφέρει ως παράδειγμα τη δράση κατά του παράνομου εργοστασίου τσιγάρων στη Φιλιππούπολη.

 

Ο Μπορίσοφ αναφέρει ως λόγο για τη δυσαρέσκεια των εχθρών του και την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  την επιθυμία του να διαφοροποιήσει την προμήθεια φυσικού αερίου στη Βουλγαρία,  τα ενεργειακά έργα και ακόμη και την ανάκληση Ρώσων διπλωμάτων  για υποψίες κατασκοπείας. Ως πιθανός στόχος, ο πρωθυπουργός βλέπει μια προσπάθεια να τον απομακρύνουν και να χάσει τις εκλογές .

«Οι φωτογραφίες από την κρεβατοκάμαρά μου είναι σαν να τραβήχτηκαν από ένα εγχειρίδιο της KGB , όπου δίνεται η συμβουλή για να καταστρέψουν ένα άτομο λαμβάνοντας αλήθειες για αυτόν και χρησιμοποιώντας τις για δικούς του σκοπούς», επέμεινε ο Μπορίσοφ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr