Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σε μονοήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι για την «Αιώνια Φλόγα»


Δεκέμβριος 15, 2020. 18:53

Κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, παρέστη στο άναμμα της «Αιώνιας Φλόγας» στο Νεκροταφείο Μνήμης των Απελευθερωτών του Βελιγραδίου.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι ήταν μεγάλη τιμή να συμμετάσχει στην τελετή ανάμματος της Αιώνιας Φλόγας, ευχαριστώντας τους Σέρβους φίλους που διοργάνωσαν την εκδήλωση.

Ο Λαβρόφ μεταβίβασε, όπως ανέφερε, τους θερμούς χαιρετισμούς του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

- Ακόμα και σήμερα, χάρη στη συνεπή θέση της ρωσικής ηγεσίας στη διατήρηση της ιστορίας, ανάβεται εδώ σήμερα η αιώνια φλόγα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η αιώνια φλόγα είναι σύμβολο της πνευματικής ενότητας των Ρώσων και των Σέρβων.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία παρέχει πλήρη στήριξη στη Σερβία για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων και επανέλαβε ότι το Ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι ένα θεμελιώδες έγγραφο και πλαίσιο στο οποίο πρέπει να γίνουν όλα όσα σχετίζονται με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Ο Λάβροφ δήλωσε ότι είδε με λύπη ότι η ΕΕ δεν μπορούσε να καταστήσει δυνατή την πραγματοποίηση των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί, κυρίως για τη δημιουργία της Ένωσης Σερβικών Δήμων στο Κοσσυφοπέδιο.

Η διμερής συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ξεκίνησε στις 4.30 μ.μ. στη βίλα «Μιρ».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς, ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στη Σερβία, Αλεξάνταρ Μποκάν-Χαρτσένκο, καθώς και ο υπουργός Νενάντ Πόποβιτς.





Novosti. Rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr