Η Ελλάδα και η Γαλλία οριστικοποιούν λεπτομέρειες για την πώληση 18 Rafale


Δεκέμβριος 15, 2020. 19:37

Η Γαλλία και η Ελλάδα ολοκληρώνουν τις τελικές προετοιμασίες για τη σύμβαση πώλησης στην Αθήνα 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, 12 εκ των οποίων από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο «Agenzia Nova».

 Αυτό αναφέρθηκε από την εφημερίδα «Le Tribune», διευκρινίζοντας ότι το τελευταίο στάδιο έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου με τη συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που ανέφερε ο ελληνικός Τύπος, το κόστος της επιχείρησης ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Από αυτά τα 400 εκατομμύρια, θα δαπανηθούν για την αγορά πυραύλων που παράγονται από τον ευρωπαίο προγραμματιστή και κατασκευαστή πυραύλων «Mbda». 

Η Ελλάδα ενδεχομένως ενδιαφέρεται να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες, αν και μέχρι τώρα φαινόταν πιο προσανατολισμένη προς τα αμερικανικά LCS.

«Όχι, δεν έχουμε γυρίσει την πλάτη μας στη Γαλλία. Αυτό το πρόβλημα είναι πάντα ανοιχτό», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε ομιλία στο Κοινοβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr