Η Αίγυπτος έλαβε το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού


Φωτογραφία από το κινεζικό εμβόλιο κατά του Covid 19 που έφθασε στην Αίγυπτο

Δεκέμβριος 11, 2020. 20:44

Η Χάλα Ζαΐντ, Υπουργός Υγείας και Πληθυσμού, χθες το βράδυ, έλαβε την πρώτη παρτίδα του νέου εμβολίου κατά του Covid 19, που παράγεται από την κινεζική εταιρεία Sinopharm, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου, προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παρουσία του κινέζου πρέσβη στην Αίγυπτο Liao Li Zhang και της πρέσβειρας Μαριάμ αλ Καάμπι των Εμιράτων στο Κάιρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη παρτίδα των εμβολίων ανέρχεται σε 50 χιλιάδες δόσεις και όπως προγραμματίζεται θα εμβολιαστούν οι ιατρικές ομάδες και οι πάσχοντες ηλικιωμένοι, δεδομένης της περιορισμένης ποσότητας.

Η υπουργός εξήγησε ότι η Αίγυπτος έχει σήμερα μια ιστορική ημέρα, ευχαριστώντας τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, για την προθυμία του να παράσχει το εμβόλιο κατά του Covid 19 δωρεάν στον αιγυπτιακό λαό, τονίζοντας ότι η Αίγυπτος είναι η πρώτη αφρικανική χώρα που λαμβάνει το εμβόλιο αυτό με τη μεσολάβηση των Εμιράτων που πέρα από τις σχέσεις φιλίας έχουν ιδιαίτερα στενές σχέσεις. Ευχαρίστησε, επίσης, τον κινεζικό λαό και την εταιρεία Sinopharm για την προσφορά της.

Η υπουργός επεσήμανε ότι το εμβόλιο  αυτό έχει λάβει έκτακτη έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, λέγοντας ότι η διανομή του εμβολίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα γίνεται από ιατρικές ομάδες που εργάζονται στον τομέα της υγείας.

 El Watan News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr