Νότια Σερβία: Άνοιξε Αλβανικό Εθνικό Συμβούλιο στην πόλη Μέντβεντζα


Δεκέμβριος 11, 2020. 21:17

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, Γκεντ Τσακάι ανακοίνωσε ότι σήμερα με την άμεση πολιτική, οικονομική και θεσμική υποστήριξη της Αλβανίας, άνοιξε για πρώτη φορά το γραφείο του  αλβανικού Εθνικού Συμβουλίου στη Μέντβέντζα της Σερβίας.

Αυτό το γραφείο, όπως επισημαίνει ο Τσακάι, θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία και την ανύψωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Αλβανών στη νότια Σερβία.

«Αυτό το γραφείο, σε πλήρη συντονισμό με την Αλβανία, πρέπει να εργαστεί σκληρά για να αντιταχθεί στις πολιτικές της σκόπιμης διαγραφής των διευθύνσεων των Αλβανών», έγραψε ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας στη σελίδα του.

Επίσης, ο Τσακάι ισχυρίστηκε ότι η Μέντβεντζα είναι αναφαίρετο τμήμα της Κοιλάδας του Πρέσεβο και το έργο για την υποστήριξη του αλβανικού παράγοντα σε αυτήν την πόλη θα συνεχιστεί με πλήρη δέσμευση.

«Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε με το σχολικό πρόγραμμα που θα περιέχει αλβανική λογοτεχνία  καθώς εκπαίδευση των Αλβανών δασκάλων της Μέντβεντζα», όπως σημείωσε.

Shqiptarja

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr