Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Τουρκία και Αλγερία θα δημιουργήσουν οικονομικό μπλοκ για είσοδο στις αφρικανικές αγορές


Φωτό αρχείου, ο πρόεδρος της Τουρκίας στο Αλγέρι

Δεκέμβριος 8, 2020. 19:27

Αλγέρι.

Το Υπουργείο Εμπορίου επιβεβαίωσε, τη Δευτέρα, ότι ο υφυπουργός Εμπορίου  αρμόδιος για το  Εξωτερικό Εμπόριο, Ίσσα Μπικιάι (Issa Bikai), πρότεινε στον πρέσβη της Άγκυρας, τη δημιουργία κοινοπραξίας μικτών εταιρειών μεταξύ της Αλγερίας και της Τουρκίας για είσοδο στις διεθνείς αγορές, ειδικά με την έναρξη των προετοιμασιών για την έναρξη της ζώνης ελεύθερου εμπορίου της Αφρικής τον Ιανουάριο.

Η σχετική ανακοίνωση δόθηκε από τον υπουργό Εμπορίου Καμέλ Ρεζίγκ (Kamel Rezzig) συνοδευόμενος από τον υφυπουργό υπεύθυνο για το εξωτερικό εμπόριο Ίσσα Μπικιάι στην τουρκική πρεσβεία στο Αλγέρι με την πρέσβειρα της Τουρκίας Μαχινούρ Οζντεμίρ Γκοκτάς (Mahinur Ozdemir Goktas), όπως αναφέρει η Arab Army.com.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ρεζίγκ «εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις οικονομικές και εμπορικές εταιρικές σχέσεις που έχουν επιτευχθεί, υπενθυμίζοντας, παρεμπιπτόντως, τις διευκολύνσεις και το εύφορο κλίμα για επενδύσεις στην Αλγερία, που ανοίγει το δρόμο για αύξηση του όγκου των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών».

 

Δεύτερος  οικονομικός συνεργάτης

 

Ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ Αλγερίας και Τουρκίας είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την επιθυμία τους να τον αυξήσουν στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια το συντομότερο χρονικό διάστημα.

Η Αλγερία είναι επίσης ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην αφρικανική ήπειρο και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αλγερία ότι την θεωρούσε πύλη της Άγκυρας προς την Αφρική.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλγερία, ο Ερντογάν τόνισε:

 «Η Τουρκία και η Αλγερία θα συνεχίσουν να περπατούν με γρήγορο και σταθερό ρυθμό για να επιτύχουν τους κοινούς τους στόχους αφού πρώτα  πρέπει να καταργήσουμε τα εμπόδια που περιορίζουν τις δυνατότητές σας».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr