Μαχητικά αεροσκάφη, υποβρύχια, φρεγάτες και δορυφόροι: τα προηγμένα όπλα που αναμένεται να πάρει η Αίγυπτος από τη Γαλλία


Δεκέμβριος 8, 2020. 18:48

Κάιρο.

Ο Αιγύπτιος εμπειρογνώμονας και στρατιωτικός αναλυτής  Σαμέχ αλ Τζαλάντ δήλωσε ότι η χώρα μας  θα υπογράψει ξανά στρατιωτικές συμφωνίες με τη Γαλλία μετά την επιστροφή των σχέσεων στο προηγούμενο καθεστώς και ο ίδιος ο Μακρόν επιβεβαίωσε ότι θα υπογραφούν ορισμένες συμφωνίες και συμβάσεις κατά την τρέχουσα επίσκεψη του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Παρίσι.

 

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η πιο σημαντική από αυτές τις συμφωνίες, από την άποψή του, θα είναι:

 ο στρατιωτικός δορυφόρος κατασκοπείας, ο οποίος θα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κβαντικό άλμα στις έννοιες και τις στρατηγικές των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, τις σφραγίδες της στρατιωτικής διαστημικής ολοκλήρωσης (δορυφόρου επικοινωνίας και ενός κατασκοπευτικού δορυφόρου και παρακολούθησης) εκτός από τους άλλους δορυφόρους που ξεκίνησε η Αίγυπτος με τη Ρωσία και την Κίνα.

 Η δεύτερη συμφωνία θα είναι 2 επιπλέον κορβέτες Gwind 2500 αφού αποδείχθηκε η επιτυχία της στο αιγυπτιακό ναυτικό, καθώς οι Ρώσοι έδειξαν την ικανοποίησή τους κατά τη διάρκεια των ασκήσεων της «Γέφυρας Φιλίας» στον Εύξεινο Πόντο, στην κορβέτα Gwind και στον οπλισμό της, και μίλησαν γι 'αυτήν πολύ, για την προηγμένη τεχνολογία που απολαμβάνει.

Είπε ότι η τρίτη συμφωνία, την οποία η Αίγυπτος χρειάζεται άμεσα, είναι τουλάχιστον 12 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

«Το μέγεθος των δυνάμεών μας για τη διασφάλιση των συμφερόντων μας σε όλα τα μέτωπα και το Rafale είναι το επίτευγμα των αεροπορικών μας δυνάμεων λόγω της ικανότητάς τους να πολεμούν τα μαχητικά πέμπτης γενιάς, αντιμετωπίζοντας το ισραηλινό F-35».

 

Η τέταρτη συμφωνία είναι η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων Fremm, καθώς η Αίγυπτος την χρειάζεται απεγνωσμένα λόγω από πιθανές εχθρικές απειλές (Τουρκία + Ισραήλ) σε υποβρύχια όπλα, καθώς απαιτείται οι ναυτικές δυνάμεις μας να είναι οπλισμένες με την κατάλληλη δύναμη ώστε να αντιμετωπίζουν τον ενδεχόμενο εχθρό.

 

Η Αίγυπτος έχει μια φρεγάτα της κατηγορίας "FREMM" για την καταπολέμηση των υποβρυχίων και είναι παρούσα στο βόρειο Στόλο (στη μεσογειακή ακτογραμμή), επειδή έχει μεγάλη σημασία στο θέατρο των επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στη διασφάλιση των οικονομικών μας συμφερόντων εκεί.

 Με την αύξηση του αριθμού της σε τέσσερις φρεγάτες εκτός από 4 φρεγάτες κλάσης Bergamini και τα πολεμικά σκάφη που έχουμε, η Αίγυπτος γίνεται επίσημα μία από τις  5 πιο ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στον κόσμο, και «θα είναι αδύνατο να σταθεί κάποιος μπροστά στον αιγυπτιακό γίγαντα, ο οποίος αναπτύσσεται και ανεβαίνει με την ταχύτητα του πυραύλου».

 

Η πέμπτη συμφωνία είναι η συμφωνία για τον εξοπλισμό των αιγυπτιακών αερομεταφορέων ελικοπτέρων "Sadat and Nasser" σε όρους ηλεκτρονικών και αμυντικών συσκευών και συστημάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο εξοπλισμό που έχει στη διάθεσή του ο κόσμος. Οι ναυτικές δυνάμεις θέλουν να κάνουν τα Mistral το πιο ισχυρά ελικοπτεροφόρα που κυκλοφορούν στον πλανήτη.

Defense Arabic. Com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr