Γερμανός υπουργός: Το βέτο στα Σκόπια θα απειλήσει την ασφάλεια της Ευρώπης


Ο τίτλος είναι από το βουλγαρικό δημοσίευμα

Δεκέμβριος 8, 2020. 17:44

Ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροθ προειδοποίησε ότι το βέτο της διαδικασίας έναρξης συνομιλιών για ένταξη στην Ένωση της Βόρειας Μακεδονίας θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του μπλοκ, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Όπως αναφέρει η βουλγαρική εφημερίδα «24 ώρες», η Γερμανία ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιτύχει συμβιβασμό και να πραγματοποιήσει την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη με τη Βόρεια Μακεδονία ως το τέλος του έτους. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν σοβαρό πολιτικό λάθος και θα απειλούσε την ασφάλεια της Ευρώπης, ανέφερε ο Ροθ.


Ο Γερμανός υπουργός για την Ευρώπη ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει  σήμερα πάλι το θέμα της διεύρυνσης της ΕΕ στην ατζέντα και πάλι.

«Θα μιλήσουμε για τη διεύρυνση της ΕΕ. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν καταφέραμε να σημειώσουμε πρόοδο», παραδέχθηκε ο Ροθ.

Η  Βουλγαρία έχει εμποδίσει την έγκριση του πλαισίου διαπραγμάτευσης για τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά τα άλλα 26 κράτη μέλη της ΕΕ δεν συμφωνούν με τα αιτήματα της Σόφιας για άρνηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας.

Αυτή είναι η τελευταία υπουργική συνάντηση υπό τη γερμανική Προεδρία.

Από την 1η Ιανουαρίου, θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ η Πορτογαλία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr