Πρόβλημα στην πρώτη μηχανή ελικοπτέρου παρουσία του Ερντογάν;


Δεκέμβριος 8, 2020. 20:10

Τα μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν την αποτυχία του πρώτου «τουρκικού» ελικοπτέρου, τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε μπροστά από τον Ερντογάν ως «ηχηρό σκάνδαλο» και ένας μηχανικός είπε ότι κάποιος θέλει να τους σαμποτάρει,  ενώ ένας άλλος είπε ότι ήταν απλά μια παρανόηση, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

Στο βίντεο της τελετής εκκίνησης του κινητήρα ελικοπτέρου, που μεταδόθηκε ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση, ο  Μαχμούντ Φαρούκ Ακσίτ, Γενικός Διευθυντής της Tusas Motor Sanayii A.S., που παράγει τον κινητήρα, ακούγεται να λέει: «Δεν θα συγχωρήσουμε αυτούς που θέλουν να σαμποτάρουν την παρουσίαση», «Κάνε τη δουλειά σου σωστά».

 Η Turkey Now ανέφερε ότι η αιτία της ενόχλησης του γενικού διευθυντή ήταν η βλάβη του κινητήρα όταν προσπαθούσε να τον βάλει μπροστά ενώπιον του προέδρου και των ανωτέρων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η τουρκική εφημερίδα  «El-Aziz»  ανέφερε ότι η αιτία του προβλήματος ήταν η έλλειψη μετάδοσης του ήχου του κινητήρα στη ζωντανή μετάδοση και η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την τελετή δήλωσε ότι «ο κινητήρας δεν λειτουργεί», σε αντίθεση με τα βίντεο που επιβεβαίωσαν τη δουλειά του, τα οποία ώθησαν τον διευθυντή της εταιρείας να παρέμβει, όπως σημειώνεται.





--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr