Ισραήλ- Μπαχρέιν: Ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας


Δεκέμβριος 7, 2020. 20:19

Αλ Μανάμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Αμπντούλ Λατίφα αλ Ζαγιάνι, δήλωσε ότι η πρόσφατα υπογεγραμμένη συμφωνία εξομάλυνσης με το Ισραήλ δεν στρέφεται εναντίον μιας συγκεκριμένης χώρας και τόνισε ότι οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.

 

 Ο Ζαγιάνι προέβη στις δηλώσεις αυτές σε σεμινάριο για τις περιφερειακές προκλήσεις και τις προσπάθειες επίλυσης συγκρούσεων, στο περιθώριο της 16ης έκδοσης του «Διαλόγου Μανάμα», που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν. 

 

Ο ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν επανέλαβε ότι «μια αποτελεσματικότερη ενίσχυση της ασφάλειας στον Κόλπο και τη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν οι χώρες συνεργάζονται με περιφερειακούς συμμάχους και διεθνείς εταίρους», προσθέτοντας ότι «αυτές οι συμφωνίες (με το Ισραήλ) δεν αποτελούν απάντηση σε συγκεκριμένη απειλή και δεν στοχεύετε μια συγκεκριμένη χώρα, είναι μόνο σοβαρές συμφωνίες και ειλικρινή συνεργασία». 

«Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με το Ισραήλ σε όλες τις πτυχές, όσον αφορά την επίτευξη ευρείας στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας», κατέληξε ο υπουργός.

Agenzia Nova

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr