Τουρκία: Απογειώθηκε το πρώτο αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας P-72


Δεκέμβριος 14, 2020. 21:34

Το πρώτο αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας P-72 στο έργο Meltem-3 άρχισε να λειτουργεί με μια τελετή που έλαβε χώρα στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων στο Κοτζάελι.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, το πρώτο P-72 με αριθμό TCB 751 του έργου Meltem-3, ξεκίνησε, με ειδική τελετή, να πραγματοποιεί αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και υποβρύχιας άμυνας στην «Γαλάζια Πατρίδα».


Σύμφωνα με σύγκριση που έκανε ο υποναύαρχος της αεροναυτικής διοίκησης Αλπέρ Γενιέλ «τα αεροσκάφη P-72 μπορούν να παραμείνουν στην περιοχή της αποστολής 2 με 3 ώρες περισσότερο από ό, τι τα υπάρχοντα P-235. Μπορούν να φθάσουν στην περιοχή της αποστολής τους ταχύτερα. «Εκτός από την τορπίλη MK-46, μπορεί να πυροδοτήσει την τορπίλη MK-54», για χρήση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

 

«Τα υποβρύχια που ανιχνεύονται από τους ακουστικούς και μαγνητικούς αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση των υποβρυχίων στο αεροσκάφος μπορούν να καταστραφούν από τις τορπίλες Mark-46 και Mark-54 του αεροσκάφους».

Τα άλλα 5 αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας P-72 θα παραδοθούν στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων μέχρι το τέλος του 2021. Για το σκοπό αυτό, οι δοκιμές εδάφους του δεύτερου αεροσκάφους του έργου, TCB 752, αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

 

Aksam

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr