Τουρκία: Συνάντηση για την εξωτερική πολιτική υπό τον Ερντογάν με στρατιωτική παρουσία


Ιανουάριος 24, 2021. 21:25

Το Σάββατο, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέδρευσε σε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη για την αξιολόγηση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό παλάτι του «Wahid al-Din», στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Φαχριντίν Αλτούν, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας και ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της προεδρίας.

Ανακοίνωση από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας ανέφερε ότι η συνάντηση ασχολήθηκε με τις περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως με θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, τη Λιβύη, την περιοχή του Καραμπάχ και τη Συρία, καθώς και τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανακοίνωση  αναφέρει ακόμη:

«Η τρέχουσα κατάσταση εξωτερικής πολιτικής αξιολογήθηκε σε πολλά θέματα, από τις διμερείς σχέσεις με διαφορετικές χώρες έως  τις διεθνείς εξελίξεις».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει σταθερά να λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει την επιρροή της, να προστατεύσει τα συμφέροντά της και να ενισχύσει τη φήμη της στην εξωτερική πολιτική, όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς, μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου», κατέληξε.

Turk Press

--

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr