Η Ρωσία εντόπισε και αποκάλυψε 72 ξένους κατασκόπους και πάνω από 400 πληροφοριοδότες τους


Φεβρουάριος, 24, 2021. 21:02. Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) να διπλασιάσει τις δράσεις της για την αντιμετώπιση των δυτικών προσπαθειών αποσταθεροποίησης της Ρωσίας, ανέφερε ο Associated Press.

Σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους της FSB, ο Πούτιν τόνισε «τη λεγόμενη πολιτική αποτροπής της Ρωσίας», αναφέροντας ότι περιλάμβανε προσπάθειες για «αποτυχία της ανάπτυξής μας, επιβράδυνση, δημιουργία προβλημάτων κατά μήκος των συνόρων μας προκαλώντας εσωτερική αστάθεια και υπονόμευση των αξιών που ενώνουν τη ρωσική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι δραστηριότητες ξένων δυνάμεων, τις οποίες δεν ονόμασε, στοχεύουν στην «αποδυνάμωση της Ρωσίας και την υπαγωγή σε εξωτερικό έλεγχο».

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση έχουν επιδεινωθεί απότομα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014, την παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 και πιο πρόσφατα, τη σύλληψη και την καταδίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης  Αλεξέι Ναβάλνι και την καταστολή των διαδηλώσεων που απαιτούσαν την απελευθέρωσή του.

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του Ναβάλνι, ο Πούτιν επιτέθηκε σε αυτούς που φέρεται να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.

«Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ φυσικού πολιτικού ανταγωνισμού, ανταγωνισμού μεταξύ πολιτικών κομμάτων, ιδεολογικών πλατφορμών, διαφορετικών απόψεων για την ανάπτυξη της χώρας και δραστηριοτήτων που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, αλλά αποσκοπούν στην υπονόμευση της σταθερότητας και της ασφάλειας της χώρας μας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα άλλων λαών», είπε.

Ο Πούτιν τόνισε την ανάγκη να προστατεύσει η FSB τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο από τυχόν «προκλήσεις».

Εξήρε το FSB για την ανατροπή των δραστηριοτήτων ξένων κατασκόπων, λέγοντας ότι η υπηρεσία είχε αποκαλύψει 72 ξένους κατάσκοπους και 423 από τους πληροφοριοδότες τους.

Dnes

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr