Λιβύη: Η Ελλάδα απαιτεί την απόσυρση των ξένων και μισθοφορικών δυνάμεων


Φεβρουάριος 24, 2021. 20:09. Ελλάδα.

Λιβύη.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζήτησε σήμερα, Τετάρτη, την απόσυρση των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.

Κατά την 46η τακτική σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ο Δένδιας τόνισε την ανάγκη απόσυρσης όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη προκειμένου να διασφαλιστεί η πολιτική ενότητα και να προστατευθούν αποτελεσματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο του Συμβουλίου Προεδρίας, Δρ.  Μοχάμεντ αλ Μάνφι, για τη νίκη της προεδρίας και συζήτησε μαζί του πτυχές διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πολλά σημαντικά θέματα για τα συμφέροντα των δύο χωρών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αξιωματούχος του Γραφείου Τύπου του Προεδρικού Συμβουλίου στην τηλεόραση 218.



Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον πρωθυπουργό Αμπντουλχαμίντ Νταμπάιμπα, την πλήρη και συνεχή υποστήριξή του προς το νέο Συμβούλιο Προεδρίας, εκφράζοντας την πρόθεση της χώρας του να ανοίξει ξανά την πρεσβεία και το προξενείο της στη Λιβύη, ενώ ο Νταμπάιμπα εκτίμησε ιδιαίτερα τον ρόλο της Ελλάδας στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη και εξέφρασε την προθυμία του Συμβουλίου της Προεδρίας να επεκτείνει τις γέφυρες επικοινωνίας με τις γειτονικές χώρες και τον κόσμο.

Libya al Hadath,218tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr