Η Baykar Defense ξεκινά τη μαζική παραγωγή του UAV Akıncı



Φεβρουάριος 8, 2021. 21:02. Ελλάδα.

 

 Η Baykar Defense ξεκίνησε μαζική παραγωγή των βαρέων αεροσκαφών Akinci. Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής εταιρείας Baykar Makina, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Είναι γνωστό ότι τα πρώτα σειριακά αεροσκάφη Akıncı θα παραδοθούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθώς στην Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν.

Το άνοιγμα φτερών του Akıncı είναι 20 μέτρα και το μήκος της ατράκτου είναι 12,3 μέτρα. Το μέγιστο βάρος απογείωσης του drone είναι 5500 kg.

Το Akıncı έχει διάρκεια πτήσης έως και 24 ώρες, μέγιστο υψόμετρο πτήσης - 12 χιλιόμετρα, ακτίνα πτήσης - έως και 250 χιλιόμετρα. Η μέγιστη ταχύτητα πτήσης είναι 463 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το μέγιστο φορτίο μάχης του Akıncı μπορεί να φτάσει τα 1.350 κιλά - έως 450 κιλά στην εσωτερική ανάρτηση και έως και 900 κιλά στα εξωτερικά εξαρτήματα της ανάρτησης.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Akıncı είναι η ικανότητα να εξοπλίζεται με ένα ευρύ φάσμα πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται στη συμβατική αεροπορία. Σε αυτά περιλαμβάνονται διάφοροι τύποι πυραύλων και βομβιστικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αποστάσεων πυραύλων κρουζ SOM της τουρκικής εταιρείας Roketsan, οι οποίοι είναι σε θέση να καταστρέψουν στόχους σε απόσταση περίπου 250 χλμ. Και είναι κατασκευασμένοι χρησιμοποιώντας τεχνολογία stealth.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr