Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Πρώην ΥΠΕΞ Ιταλίας: «Τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν σοβαρά λάθη στη Λιβύη»


Φεβρουάριος 8, 2021. 21:21. Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας επί κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, ο Φράνκο Φρατίνι (Franco Frattini), θεώρησε ότι η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη και  ιδιαίτερα η απεσταλμένη του ΟΗΕ Στέφανι Γουίλιαμς διέπραξαν «θανατηφόρα λάθη» στη διαδικασία που οδήγησε στο σχηματισμό της νέας μεταβατικής αρχής στη Γενεύη.

Ο Φρατίνι εξήγησε ότι το πρώτο λάθος ήταν η υπερβολική υποστήριξη από την Γουίλιαμς τον κατάλογο με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ακίλα Σαλέχ, με τον Υπουργό Εσωτερικών εξουσιοδοτημένο από τη μη εξουσιοδοτημένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, Φάθι Μπασάγκα.

Ο Φρατίνι ανέφερε ότι η πίεση σε αυτήν τη λίστα οδήγησε σε αποθάρρυνση άλλων προσώπων που θα μπορούσαν να είχαν την ευκαιρία, όπως ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Εθνικής Συμφωνίας,  Αχμέτ Μαϊτικ και ο υπουργός Άμυνας Σαλά Ελ-Νιν Αλ-Ναμούρου, που είναι ισχυρές προσωπικότητες.

Ο Φρατίνι πρόσθεσε ότι η Γουίλιαμς επιδιώκει να ανατρέψει το πολιτικό Ισλάμ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Λιβύη, θεωρώντας ότι η Αδελφότητα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος της Τουρκίας.

Libya24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr